Om mig

Sören BlomSom man kan gissa av adressen och sidhuvudet heter jag Sören Blom, och jag har börjat kalla mig för renässanssjäl. Hösten 2014 läste jag nämligen en bok om renässanssjälar, och kände att den handlade om mig. En renässanssjäl är en person som inte kan nöja sig med att syssla med en enda sak, utan behöver syssla med flera olika saker, ungefär som s.k. renässansmänniskor gjorde. Den mest kända renässansmänniskan är Leonardo da Vinci, som bl.a. målade den kända tavlan Mona Lisa, studerade människans anatomi och gjorde ett antal uppfinningar.

Jag vill naturligtvis inte påstå att jag är ett geni som Leonardo da Vinci, men jag vill påstå att det finns vissa likheter i det att jag under mitt liv har sysslat med vitt skilda saker och har flera talanger. Enligt boken jag läste verkar det också ingå i konceptet att man ibland tröttnar på ett av sina intressen, och hittar något nytt. Även det kan jag känna igen mig i.

En del av det jag sysslar med är kreativa ämnen, främst musik, foto, video och skrivande. Jag använder denna sajt till att visa upp en del av mina alster inom musik, foto och video, men skrivandet får vänta ett tag, förutom det jag skriver här på sajten.

Jag har en rik fritid och har alltid egna projekt på gång, oftast lite för många – det blir lätt så när man är en renässanssjäl. För närvarande fokuserar jag mest på att komponera musik, men utöver det pysslar jag också med att redigera familjefilmer, fotografera lite grand, spela lite flöjt, piano och klarinett samt blogga lite då och då. Jag läser också en hel del magasin, böcker och bloggar, ser ganska mycket film, ser vissa tv-serier och går på någon konsert då och då. Hemmet och familjen kräver förstås också sitt.

På min lista finns också en bok som jag håller på att skriva. Jag har kommit ungefär till en fjärdedel av vad jag har tänkt mig, men nu har jag inte skrivit något i den på ganska länge, så jag har väl tagit en paus i skrivandet. Förhoppningsvis kommer jag igång igen så småningom.

För övrigt är jag civilingenjör i datateknik och arbetar inom IT-branschen, för närvarande med programvarutestning.

CC BY-SA 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.