Ointressanta åsikter

För en tid sedan läste jag en artikel om Facebook någonstans på nätet. Som ofta är fallet nuförtiden kunde läsarna kommentera artikeln. Det var speciellt en kommentar som fick mig att fundera. Det var en kommentar till en kommentar som någon annan hade skrivit, och det stod ungefär så här: “Ingen är intresserad av dina ointressanta kommentarer.”

Jag tyckte det var lite komiskt, för om den första kommentaren var ointressant (vilket jag inte tyckte) så var denna kommentar ännu mera ointressant. Jag är inte ett dugg intresserad av att person X tycker att kommentaren från person Y är ointressant. Skriv en riktig kommentar istället för att klaga på att andras kommentarer är ointressanta tycker jag.

Nåväl, vad är poängen med detta? Jo, det är att jag tycker att internet är nerlusad med ointressanta åsikter och ointressanta kommentarer. Ta det här med alla bloggar. När jag först hörde talas om begreppet blogg för några år sedan förstod jag inte alls konceptet. Enligt vad jag hörde var det en massa människor som skrev om vad de åt och liknande. Det lät totalt ointressant tyckte jag. Varför skulle någon vilja följa en sådan blogg? Nu har ju fenomenet utvecklats rejält, så nu finns det många bloggar som skriver om intressanta ämnen, och jag följer några sådana. Men även sådana bloggar som jag finner ointressanta kan ha många följare. Smaken är väl helt enkelt olika.

Det är ju på ett sätt en fin sak med internet att vem som helst kan komma till tals, även om man har ointressanta åsikter enligt de flesta. För varje person som skriver något finns det väl nästan alltid någon som tycker att det är intressant, även om de flesta inte gör det.

Jag har länge funderat på att börja blogga, men jag har varit lite tveksam, eftersom jag har tänkt att ingen är väl intresserad av mina åsikter. Men det kanske trots allt kan finnas några personer som är intresserade, så nu har jag bestämt mig för att ge mig ut i det okända och börja blogga om sådant som jag tycker är intressant.

Hoppas att du också tycker att mina texter och åsikter är intressanta!

CC BY-SA 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.