Höstsalong 2014

Någon gång i våras såg jag ett tips om att Fotografiska skulle ordna en höstsalong i år som vem som helst kunde skicka in bilder till. Jag blev intresserad och bestämde mig för att skicka in bilder dit, även om jag insåg att chansen att komma med var liten. Chansen att komma med var trots allt större om jag skickade in bilder än om jag inte gjorde det.

Man fick skicka in maximalt 20 bilder. Det fanns inget tema, så jag valde ut 20 bilder med varierande motiv. Man vet aldrig vilken sorts bilder juryn föredrar, så jag tänkte att det är störst chans att komma med om jag skickar in olika sorters bilder, men det var ändå viktigt att jag själv gillade alla bilderna.

Så småningom fick jag ett besked via e-post att jag inte hade kommit med. Det var 2917 fotografer som hade skickat in nära 40000 bilder sammanlagt, varav man valde ut 232 st, så chansen att komma med var mycket liten.

Jag tänkte att jag istället lägger ut bilderna här på min webbplats, så får mina besökare se dem i alla fall, även om inte Fotografiskas besökare får det. Några av bilderna i min höstsalong finns även med i albumet Blandat. Det är inte så konstigt; jag har ju valt bland mina bästa bilder till båda albumen. I samband med att jag publicerade höstsalongen tog jag bort några av de gemensamma bilderna från albumet Blandat, men jag ville inte ta bort alla dubletter, för det fanns en bra rytm som blev sämre om jag tog bort bilder.

Min höstsalong finns här: Sören Bloms Höstsalong 2014.

CC BY-SA 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.