Nytt år, ny inriktning

Så har det blivit ett nytt år igen. Denna jul- och nyårshelg har jag återigen funderat på vad jag ska ha denna sajt till, och har kommit fram till att jag ska ändra inriktning. Sajten kommer nu främst att användas till att visa upp mina egna alster inom musik, foto och video. Jag kommer inte längre att skriva inlägg om mina tankar om livet, universum och allting, men några av mina gamla inlägg får ligga kvar.

Bloggdelen finns kvar, men kommer mest att användas till att tala om när jag har lagt upp något nytt.

Höstsalong 2014

Någon gång i våras såg jag ett tips om att Fotografiska skulle ordna en höstsalong i år som vem som helst kunde skicka in bilder till. Jag blev intresserad och bestämde mig för att skicka in bilder dit, även om jag insåg att chansen att komma med var liten. Chansen att komma med var trots allt större om jag skickade in bilder än om jag inte gjorde det.

Läs hela inlägget →

Pockande röster – funderingar om kreativitet

Detta inlägg tillägnas min syster Kerstin, som avled av cancer för precis två år sedan, den 29 maj 2012. Vila i frid.

Kerstin Löthman

Kerstin Löthman | Foto: Sören Blom (bilden är en komposit)

Jag anser mig vara en kreativ människa. Med det menar jag att jag har ett behov av att skapa något, och att jag är någorlunda bra på det också, inom mina områden. Mitt skapande tar sig olika uttryck vid olika perioder; ibland är det fotografering, ibland video, ibland skrivande, ibland att komponera musik. Jag för en ständig dialog i mitt huvud. Ibland är det som ett internt samtal, ibland en monolog. Man kan säga att jag har röster i mitt huvud som pockar på uppmärksamhet, röster som vill ut i världen, eller åtminstone ut ur mitt huvud.

Läs hela inlägget →

By Sören Posted in Livet

Överblickseffekten

De som känner mig väl vet att jag gillar det mesta som har med rymden att göra, t.ex. rymdfärder, astronomi och science fiction (böcker och filmer) med rymdtema. Därför vill jag i detta inlägg göra reklam för en film som jag fick tips om för något år sedan. Filmen heter “Overview” och är 19 minuter lång. Den handlar om ett fenomen som kallas “The Overview Effect”, vilket innebär den effekt som gör att astronauter som har sett Jorden från rymden ofta får en vördnadsfull känsla för vår planet och dess liv. Jag kommer att kalla denna effekt överblickseffekten i resten av texten. Det låter inte lika bra som på engelska, men jag vill helst ha ett svenskt ord.

Läs hela inlägget →